Bezglutenowe leśne naleśniki
19102
post-template-default,single,single-post,postid-19102,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowe leśne naleśniki

Bezglutenowe leśne naleśniki

Przepis na 5-6 sztuk

Naleśniki: -2 małe jajka -0,5 szklanki mleka 1-5% -0,5 szklanki wody -50g zmielonego brązowego ryżu -30g zmielonych płatków owsianych -duża garść mrożonego szpinaku Farsz: -1 kostka chudego twarogu -4 łyżki jogurtu naturalnego -ksylitol do smaku Dodatkowo 1 granat do dekoracji Wykonanie: jajka rozkłocić z mlekiem i wodą, dodać zmielone mąki, wymieszać. Na koniec dodać mrożony szpinak i całość zmiksować. Masę wylewać na dobrze rozgrzaną patelnię przetartą wacikiem z olejem. Usmażyć z obu stron. Twaróg wymieszać z ksylitolem i jogurtem. Gotowe naleśniki obłożyć farszem i udekorować granatem.

Piekła dla Was mgr Maja Czewinska Rogowska