28 gru Bezglutenowe leśne naleśniki
Posted at 22:09h
in gluten free
Przepis na 5-6 sztuk
Naleśniki: -2 małe jajka -0,5 szklanki mleka 1-5% -0,5 szklanki wody -50g zmielonego brązowego ryżu -30g zmielonych płatków owsianych -duża garść mrożonego szpinaku Farsz: -1 kostka chudego twarogu -4 łyżki jogurtu naturalnego -ksylitol do smaku Dodatkowo 1 granat do dekoracji Wykonanie: jajka rozkłocić z mlekiem i wodą, dodać zmielone mąki, wymieszać. Na koniec dodać mrożony szpinak i całość zmiksować. Masę wylewać na dobrze rozgrzaną patelnię przetartą wacikiem z olejem. Usmażyć z obu stron. Twaróg wymieszać z ksylitolem i jogurtem. Gotowe naleśniki obłożyć farszem i udekorować granatem.
Piekła dla Was mgr Maja Czewinska Rogowska