Bezglutenowe ciasteczka bez dodatku cukru i tłuszczu
19190
post-template-default,single,single-post,postid-19190,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowe ciasteczka bez dodatku cukru i tłuszczu

Bezglutenowe ciasteczka bez dodatku cukru i tłuszczu

Przedstawiamy przepis na ciasteczka z mąki kokosowej, jogurtu i owoców. Doskonale nadadzą się na wiosenny deser, ciastko średnicy ok. 7 cm ma tylko 70 kcal! Spróbujcie!

Składniki: 100g mąki kokosowej, 2 jajka, 2 banany, 4 daktyle, pół garści rodzynek, 2 małe jogurty naturalne, łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania: Daktyle oraz badany siekamy w drobną kostkę. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i mieszamy. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem i formujemy ciasteczka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok. 20 minut. Smacznego!