28 gru Bezglutenowe babeczki z mango
Dziś przepis na babeczki bez mąki i tłuszczu. Podstawą przepisu jest jogurt naturalny, twaróg i płatki owsiane. Przygotowanie zajmie Wam niecałe 10 minut i nie będzie wymagało wiele zmywania. Może się skusicie?
Składniki: 1 kostka twarogu, 3 jajka, 1 mały jogurt naturalny, 4 łyżki cukru/ksylitolu, 1 szklanka płatków owsianych (certyfikowanych), 1 mango, 3 łyżki budyniu waniliowego
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz mango) łączymy w jednej misce i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajmy do masy, delikatnie mieszając. Ciasto rozkładamy do kokilek i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ponieważ babeczki nie zawierają mąki nie będą mocno rosły, koniec pieczenia będziemy widzieć, kiedy wierzch będzie zarumieniony.
Piekła dla Was dr Dominika Maciejewska