Bezglutenowe babeczki z mango - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19078
post-template-default,single,single-post,postid-19078,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowe babeczki z mango

Bezglutenowe babeczki z mango

Dziś przepis na babeczki bez mąki i tłuszczu. Podstawą przepisu jest jogurt naturalny, twaróg i płatki owsiane. Przygotowanie zajmie Wam niecałe 10 minut i nie będzie wymagało wiele zmywania. Może się skusicie?

Składniki: 1 kostka twarogu, 3 jajka, 1 mały jogurt naturalny, 4 łyżki cukru/ksylitolu, 1 szklanka płatków owsianych (certyfikowanych), 1 mango, 3 łyżki budyniu waniliowego

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz mango) łączymy w jednej misce i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajmy do masy, delikatnie mieszając. Ciasto rozkładamy do kokilek i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ponieważ babeczki nie zawierają mąki nie będą mocno rosły, koniec pieczenia będziemy widzieć, kiedy wierzch będzie zarumieniony.

Piekła dla Was dr Dominika Maciejewska