Bezglutenowa, rozgrzewająca zupa toskańska z jarmużem - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19509
post-template-default,single,single-post,postid-19509,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowa, rozgrzewająca zupa toskańska z jarmużem

Bezglutenowa, rozgrzewająca zupa toskańska z jarmużem

Przepis na zupę o właściwościach  rozgrzewających pochodzi z podróży kulinarnych naszych serdecznych znajomych Marii i Macieja. Dziękujemy za ten kulinarny skarb. Ta zupa to prawdziwe płynne złoto! Dzięki kurkumie i papryce zupa zdecydowanie wpisuje się w prewencję chorób nowotworowych i układu krążenia.

 

Przepis

przepis na 4 porcje

kilka liści jarmużu,

cebula,

duży ząbek czosnku,

mała czerwona papryka,

średni ziemniak,

2 białe kiełbaski (obcjonalnie)

kilka łyżek śmietanki,

sól, oliwa,

ostra papryka.

Wykonanie

W garnku gotujemy pokrojony w kostkę ziemniak, na patelni na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek, paprykę oraz kiełbasę w krążki, wrzucamy do garnka. Kiedy ziemniak miękki dodajemy jarmuż w kawałkach, śmietankę i przyprawiamy.

Ja dodaję też moją przyprawę:

po opakowaniu papryki słodkiej i ostrej, pieprz, kurkumę mieszam i używam prawie do wszystkiego.

Smacznego życzy Państwu Maria