29 gru Bezglutenowa kaszka kukurydziana z musem z mango
Posted at 10:55h
in gluten free
Dziś przypominamy zapomniany smak naszego dzieciństwa, w formie bezglutenowej oczywiście. Nasza propozycja to kaszka kukurydziana z musem z mango. Czas przygotowania to tylko 15 minut. Wartości odżywcza porcji kaszki z musem z mango, bez dodatków to około: 270 kcal, 8,3g białka, 4,2 g tłuszczu i 49 g węglowodanów.
Składniki (3 osoby): 5 łyżek kaszki manny, 2 szklanki mleka 2%, 1 mango
Sposób przygotowania: Mleko grzejemy w garnuszku. Kiedy będzie ciepłe wsypujemy kaszkę i intensywnie mieszamy aż masa nie zgęstnieje do konsystencji budyniu. Następnie kaszkę przekładamy do miseczek i odstawiamy do lodówki. W tym czasie w blenderze blendujemy mango na mus. Kiedy kaszka będzie zimna polewamy ją po wierzchu musem i innymi dodatkami.