Bezglutenowa kaszka kukurydziana z musem z mango - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19388
post-template-default,single,single-post,postid-19388,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowa kaszka kukurydziana z musem z mango

Bezglutenowa kaszka kukurydziana z musem z mango

Dziś przypominamy  zapomniany smak naszego dzieciństwa, w formie bezglutenowej oczywiście. Nasza propozycja to kaszka kukurydziana z musem z mango. Czas przygotowania to tylko 15 minut. Wartości odżywcza porcji kaszki z musem z mango, bez dodatków to około:  270 kcal, 8,3g białka, 4,2 g tłuszczu i 49 g węglowodanów.

Składniki (3 osoby): 5 łyżek kaszki manny, 2 szklanki mleka 2%, 1 mango

Sposób przygotowania: Mleko grzejemy w garnuszku. Kiedy będzie ciepłe wsypujemy kaszkę i intensywnie mieszamy aż masa nie zgęstnieje do konsystencji budyniu. Następnie kaszkę przekładamy do miseczek i odstawiamy do lodówki. W tym czasie w blenderze blendujemy mango na mus. Kiedy kaszka będzie zimna polewamy ją po wierzchu musem i innymi dodatkami.