
28 gru Bezglutenowa granola
Granola kupowana w sklepie zawiera niestety ogromne ilości cukru i syropu glukozowo-fruktozowego, dlatego ten przepis dedykujemy miłośnikom słodkich dodatków do mleka, czy jogurtu. Przepis jest bardzo łatwy a koszt będzie zdecydowanie niższy, niż koszt granoli kupionej w sklepie. Spróbujcie koniecznie!
Składniki: pół szklanki miodu, płatki owsiane bezglutenowe (paczka), orzechy, ziarna dyni, ziarna słonecznika, inne dodatki
Sposób przygotowania: W misce łączymy wszystkie składniki a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Uwaga – jeśli do przepisu używamy rodzynki to dodajemy je dopiero 5 minut przed końcem pieczenia. Po ostygnięciu granolę przesypujemy do słoika i odstawiamy w suche miejsce. Smacznego!
Granolę przygotowała: dr Dominika Maciejewska