Bezglutenowa granola - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19111
post-template-default,single,single-post,postid-19111,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowa granola

Bezglutenowa granola

Granola kupowana w sklepie zawiera niestety ogromne ilości cukru i syropu glukozowo-fruktozowego, dlatego ten przepis dedykujemy miłośnikom słodkich dodatków do mleka, czy jogurtu. Przepis jest bardzo łatwy a  koszt będzie zdecydowanie niższy, niż koszt granoli kupionej w sklepie. Spróbujcie koniecznie!

Składniki: pół szklanki miodu, płatki owsiane bezglutenowe (paczka), orzechy, ziarna dyni, ziarna słonecznika, inne dodatki

Sposób przygotowania: W misce łączymy wszystkie składniki a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Uwaga – jeśli do przepisu używamy rodzynki to dodajemy je dopiero 5 minut przed końcem pieczenia. Po ostygnięciu granolę przesypujemy do słoika i odstawiamy w suche miejsce. Smacznego!

Granolę przygotowała: dr Dominika Maciejewska