Przepis na bułeczkę ryżową, która zasmakuje nie tylko osobom na diecie bezglutenowej. Spróbujcie sami!Składniki:– 2 łyżki drożdży;
– 1,25 szklanki ciepłej wody;
– 1 łyżeczka cukru;
– 5 łyżek oliwy z oliwek;
– 2 szklanki mąki ryżowej;- 0,5 szklanki + 2 łyżki skrobi ziemniaczanej;
– 0,25 szklanki + 2 łyżki mąki kukurydzianej;
– 0,5 łyżeczki soli;
– 2 jajka;
– 1 łyżka octu winnego.Sposób przygotowania:

W osobnej misce należy zrobić zaczyn, czyli wymieszać ze sobą drożdże, cukier, wodę i oliwę z oliwek. Wymieszane składniki odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. W osobnej misce należy połączyć ze sobą suche składniki, a następnie powoli dodawać jajko, ocet oraz gotowy zaczyn. Całość mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem keksówkę i pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni.
autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora  MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka  nutrigenomika odchudzanie  rak  SIBO sportowiec żywienie