29 gru Bezglutenowa bułeczka ryżowa
Posted at 16:15h
in gluten free
– 1,25 szklanki ciepłej wody;
– 1 łyżeczka cukru;
– 5 łyżek oliwy z oliwek;
– 2 szklanki mąki ryżowej;- 0,5 szklanki + 2 łyżki skrobi ziemniaczanej;
– 0,25 szklanki + 2 łyżki mąki kukurydzianej;
– 0,5 łyżeczki soli;
– 2 jajka;
– 1 łyżka octu winnego.Sposób przygotowania:
W osobnej misce należy zrobić zaczyn, czyli wymieszać ze sobą drożdże, cukier, wodę i oliwę z oliwek. Wymieszane składniki odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. W osobnej misce należy połączyć ze sobą suche składniki, a następnie powoli dodawać jajko, ocet oraz gotowy zaczyn. Całość mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem keksówkę i pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni.
autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka nutrigenomika odchudzanie rak SIBO sportowiec żywienie